Meistä

Meistä

Hyvinkään eläinpalvelukeskus on perustettu vuonna 2019.  Eläinpalvelukeskus tarjoaa erilaisia koirankoulutuspalveluita ja possujen omistajille neuvontaa, opastusta ja koulutusta sekä yksityis-, ja ongelmakäytöskoulutusta niin koirille kuin possuille.  Järjestämme myös luentoja sekä erilaisia tapahtumia.

Asiakkaidemme käytössä on 800 m2 kenttä, jossa on laadukas, erityisesti agilityyn soveltuva Saltexin keinonurmi. Kenttä on jaettu kahteen osaan, 500 m2 ja 300 m2, joista isommassa sijaitsevat agilityesteet. Tarvittaessa kentät ovat yhdistettävissä yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, joka soveltuu esim. agilitykisojen järjestämiseen.

Lisäksi tiloista löytyy myös pieni vajaa 100 m2 koulutustila sekä myymälätila, jonka myötä valikoimamme laajenee.

Koulutamme positiivisin menetelmin ja palkitsemalla eläintä oikeasta käytöksestä. Tavoitteena koulutuksissamme on rento ilmapiiri, yhdessä tekemisen riemu ja onnistumisen ilo. Olemme Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäseniä ja koulutuksissa toimimme yhdistyksen eettisten sääntöjen mukaisesti.

Minna Rosendahl

Olen Minna Rosendahl, Hyvinkäällä asuva eläintenkouluttaja. Suoritin eläintenhoitajan ammattitutkinnon vuonna 2018, eläinlajeina koira ja minisika.

Olen aina pitänyt eläimistä, eritoten koirista. Lapsena vietin kaikki kesät isovanhempien karjatilalla ja siellä sain auttaa lehmien ja sikojen hoidossa. Kotona taas minulla oli marsu ja kani. Ensimmäisen koiran, hovawartin, hankin vasta aikuisiällä. Tutustuin tähän hieman tuntemattomaan rotuun ystäväni hovawartien kautta ja rakastuin niiden luonteeseen ja ulkonäköön. Oma hovawartini olikin sitten paljon pehmeämpi ja arempi luonteeltaan kuin keskiverto hovawartin kuuluisi olla. Treenasin koiran kanssa tokoa ja pk-jälkeä, ja suoritin koiran kanssa BH-kokeen. Tokossa koira kisasi ystäväni kanssa, koska minun ramppikuumeeni esti kisaamisen. Kouluttauduin Kennelliiton koulutusohjaajaksi ja koulutin muutamissa koirakerhoissa. Oman koiran kanssa oli arjessa ongelmia ja yritin kouluttaa näitä ongelmia pois, välillä mentiin ojasta allikkoon ja aika usein pylly edellä puuhun. Koska homma ei näyttänyt etenevän, aloin miettimään toisenlaista lähestymistapaa koulutukseen ja silloin innostuin opiskelemaan koiran kouluttamista sekä oppimispsykologiaa. Tuohon aikaan minulla ei ollut mahdollisuutta jatkokouluttaa itseäni, joten koirankouluttaja ammattina jäi vielä haaveeksi.

Tein lähes 20 vuotta töitä sairaanhoitajana, kunnes 2016 tuli mahdollisuus lähteä opiskelemaan eläintenhoitajan ammattitutkintoa. Koulussa sain projektikoiran, puolustusvoimien saksanpaimenkoiran, joka muutti luokseni asumaan ja jolle opetin mm. tottelevaisuutta, hajuerottelua ja jäljestämistä.

Koulusta valmistuttuani lähdin Espanjaan vapaaehtoistyöhön Tail Torrox -nimiselle koiratarhalle. Siellä minun vastuullani oli koirien koulutus, mutta myös koirien terveydestä ja hygieniasta huolehtiminen sekä suomalaisten eläintenkouluttajaopiskelijoiden ohjaus. Tulin takaisin Suomeen tämän vuoden alussa ja mukanani tuli kaksi rescuekoiraa. Toinen on jo lähes 12-vuotias, joka tuli minulle viettämään eläkepäiviään. Toinen on nuori pelokas podenco, joka on todennäköisesti elänyt elämänsä ensimmäiset vuodet villinä. Tämän kanssa harjoittelemme vielä perusarkea, mutta ajatuksena on treenata koiran nenänkäyttöä tavalla tai toisella.

Tarhalla työskentely aiheutti kipinän rescuetoimintaa kohtaan. Perustimme Marikan kanssa rescueyhdistyksen Toinen mahdollisuus ry:n ja tuomme pienimuotoisesti koiria Tail Torrox -koiratarhalta.

Olen Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsen ja koulutuksessa noudatan yhdistyksen eettisiä sääntöjä.

Tervetuloa kursseille!

Marika Räsänen

Hei,

olen Räsäsen Marika, Rajamäellä asuva eläintenkouluttaja. Eläintenkouluttajan ammattitutkinnon olen suorittanut vuonna 2018, eläinlajeina koira ja minisika.

Kiinnostus erilaisia eläimiä kohtaan on ollut voimakasta jo pienestä asti. Lapsena minun ensimmäinen lemmikkini oli akvaariokalat. Kouluikäisenä meillä oli kotona koiria, kissa ja jyrsijöitä. Puuhastelin paljon eläinten kanssa, opetin koirille erilaisia temppuja ja lomillakin mieluisimmat kohteet olivat paikat, missä oli paljon eläimiä. Lapsena harrastin ratsastusta ja vapaa-ajat vietin pitkälti tallilla hevosia hoitaen.

Ensimmäisen oman koiran, Junnun, hankin nuorena aikuisena. Tämän jälkeen talossa on aina ollut koiria ja kiinnostus koirien kouluttamiseen on kasvanut vuosien saatossa. 2013 kotiini tuli Viipurin rescue Jasha, 5 kk. Jashalla oli paljon arkuutta ja erilaisia pelkoja, ja hänen myötä perehdyin syvemmin kouluttamisen saloihin. Kun Jashan arkuus ja pelot väistyivät ajan ja kouluttamisen myötä, aloimme harrastamaan agilitya ja rally-tokoa. Rally-tokossa olemme kisanneet alo- ja avo -luokissa. Nyttemmin Jashan kunto ei ikävä kyllä enää kestä kisaamista. Arasta ja pelokkaasta koirasta kuoriutui mahtava sirkuskoira, joka oppii tempun kuin tempun hyvin nopeasti. Jashaa on opetettu operantisti ja treenatessa Jasha tarjoaa erilaisia käytöksiä aktiivisesti.

Tällä hetkellä minulla on kotona Jashan lisäksi 2 koiraa, kiharakavainen noutaja Juksu, jonka kanssa aloittelemme rally-tokokisailua, sekä Espanjan rescue Nori, josta taitaa kuoriutua melkoinen nenän käyttäjä. Miinulla on myös 1 minipossu, Putti. Puttia olen myös kouluttanut ja Putti onkin päässyt näyttelemään Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuvaan. Putin kanssa käymme myös erilaisissa tapahtumissa, mm. vanhusten kesäpäivillä. Putin kaverina on myös 5 villasikamixejä, joista myös muutama on käynyt mainoskuvauksissa. Lisäksi kotona kaakattaa 7 ankkaa, 8 kanaa sekä Viljo-kukko.

Aiemmalta ammatiltani olen liikunnanohjaaja ja niiden töiden lisäksi olen työskennellyt vuosia kehitysvammaisten aikuisten ja lasten kanssa sekä koulunkäyntiavustajana. Pitkään haaveiltuani työstä eläinten parissa, hyppäsin oravanpyörästä toteuttaakseni unelmani.

Kouluaikana minulla asui puolustusvoimien projektikoira, jolle opetin mm. jäljestämistä, hakua, hajuerottelua, sosiaalistamista, ympäristöoppia ja perustottelevaisuutta. Koulussa minulle tuli mahdollisuus työskennellä Tuire Kaimion avustajana. Olenkin ollut avustamassa elokuvassa Ailo – Pienen poron suuri seikkailu. Tehtäväni oli kouluttaa minipossu ”Puustinen” Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuvaa varten Tuiren ohjauksessa. Tämän jälkeen olen avustanut Tuirea erilaisissa eläinprojekteissa.

Valmistuttuani olen toiminut eläintenkouluttajana ja pitänyt erilaisia kursseja muissa koirakouluissa. Olen ollut myös useamman viikon Espanjassa Tail Torrox -nimisellä koiratarhalla ja mm. opettanut pennuille ympäristöoppia, käsittelyä ja hihnakäytöstä sekä sosiaalistanut arkoja koiria. Samaiselta tarhalta löysin Norin ja rakastuin häneen päätä pahkaa.

Koiratarhalla työskentelyn jälkeen kiinnostuin enemmän rescuetoiminnasta ja perustimme Minnan kanssa yhdessä rescueyhdistys Toinen mahdollisuus ry:n. Yhdistys tuo pienimuotoisesti koiria Tail Torrox -koiratarhalta.

Olen Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsen ja koulutuksessa noudatan yhdistyksen eettisiä sääntöjä.

Nähdään tunneilla!