Kouluttajat

Kouluttajat

Hei! Olen Lotta Vihtonen ja toimin Hyvinkään eläinpalvelukeskuksella eläintenkouluttajana ja käytöskonsulttina. Olen koulutukseltani eläintenkouluttaja (AT), minkä lisäksi minulla on vahva pedagoginen tausta ja päivätyökseni opetankin eläintenhoitoa, mm. uusia eläintenkouluttajia. Minulla on myös paljon kokemusta ihmistä avustavien koirien kouluttamisesta.

Eläinlajeista vahvin kokemus minulla on koirasta ja kissasta. Näiden lisäksi olen kouluttanut myös lintuja, rottia ja possuja.

Koulutukseni pohjautuu käyttäytymisen huolelliseen analysointiin ja käyttäytymisen muokkaamiseen usein eri keinoin. Otan aina huomioon eläimen kokonaistilanteen, sen ihmisperhe mukaan lukien. Tavoitteenani on tukea niin lemmikin kuin sen omistajienkin hyvinvointia.

Kuulun Suomen eläintenkouluttajat ry:hyn ja noudatan eläintenkouluttajien eettisiä sääntöjä. Se tarkoittaa sitä, että koulutuksissani ei käytetä pakkoa tai pelottelua, ja koulutus toteutetaan eläintä ja sen omistajaa kunnioittaen.

Käytöskonsultaatiot ja yksityisopetuksen pystyn toteuttamaan suomeksi ja englanniksi.

Olen Joni Holm ja olen ongelmakoirakouluttajana Hyvinkään eläinpalvelukeskuksessa. Suoritin eläinkouluttajan perusopinnot Suomen eläinkoulutuskeskuksessa v. 2016 ja opiskelin siellä myös ongelmakoirakouluttajan syventäviä opintoja. Itselläni on sekarotuinen koira Luna, jonka kanssa olen ollut pelastuskoiratoiminnassa mukana n. 8 vuotta. 

Koulutusmetodini perustuvat tutkittuun tietoon ja kokemuksiin ja koulutuksessa otetaan aina huomioon koiran kokonaisvaltainen hyvinvointi. Koulutussuunnitelmat tehdään yhdessä asiakkaiden kanssa ja niitä tehdessä otetaan aina huomioon jokaisen koiran yksilölliset tarpeet sekä myös omistajien toiveet ja elämäntilanne. Autan asiakkaita mm. seuraavissa haasteissa: koira on aggressiivinen joko toisia koiria tai ihmisiä kohtaan, koira puolustaa ruokaa tai muita asioita, erilaisissa pelkoon liittyvissä asioissa, hihnaongelmissa sekä monissa muissa haasteissa.  

Olen sitoutunut noudattamaan Suomen Eläintenkouluttajat ry:n eettisiä sääntöjä.

Olen Sabrina Snellman 16 vuotta ja harrastan junior handleria. Koiranäyttelyissä olen käynyt nyt noin kuusi vuotta Esitän omia ja muiden ihmisten koiria. Kotona meillä asustelee neljä kääpiösnautseria ja saksanpaimenkoira. 

Olen ollut kaksi kertaa Uudenmaan kennelpiirin piirimestari, vuonna 2013 ja 2017.

Vuonna 2013 sijoituin Best Of The Best -kilpailussa kolmanneksi.

Vuosina 2014-2019 olen lunastanut paikan SM-finaaliin ja sijoittunut maajoukkuekarsinnassa 3. sijalle (2017), 2. sijalle (2018) ja 1. sijalle (2019). Maajoukkueemme sai Suomessa hopeaa ja viime vuonna Norjassa voitimme kultaa. Tänä vuonna joukkue voitti Pohjoismaiden mestaruuden Ruotsissa.

Vuonna 2015 olin SM-4 ja vuonna 2018 SM-2, ja sain edustuspaikan vuoden 2019 EM-kisoihin, jotka kisattiin Itävallassa. Tänä vuonna voitin Pohjoismaiden mestaruuden Ruotsissa.

Lisäksi minulla on useita JH BIS -sijoituksia.