Tapahtumat

Tapahtumat

Anna Sydänheimon Osallistuva näyttelykoira – näyttelytreenit
LAUANTAI 5.10.19 klo 15.00-20.30

Näyttelytreenit on suunnattu kaiken ikäisille ja kaikella kokemustaustalla oleville koirille. Treeneissä harjoitellaan, miten kehässä saisi koirasta parhaat puolet esiin ja ennen kaikkea – miten kehäkokemus ja treenaaminen olisi hauskaa narun molemmille päille!

Treeneissä edetään koirien ehdoilla – mitään ei tehdä väkisin, vaan yhteistyössä ja koitetaan etsiä, mikä juuri sinun koiraasi motivoi. Treeneihin voi siis tulla sekä näyttelyihin tähtäävät, että jo näyttelyissä käyneet koirat. Näyttelyihin tähtäävien koirien kanssa opetellaan perusasioita ja asennetta. Mikäli koirasi on jo kokenut näyttelykonkari, mutta tarvitsee lisäharjoitusta esimerkiksi käsittelytilanteeseen tai iloisesti liikkumiseen, treenit on oiva paikka tulla saamaan sitä lisää.

Kurssin ohjaa pitkän näyttelytaustan eri rotuisten koirien kanssa omaava, SKL:n pätevöity kehäsihteeri, omaehtoiseen käsittelyyn perehtynyt ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja Anna Sydänheimo.

Annan mietteitä näyttelyharrastuksesta voit lukea lisää täältä https://www.pawsiteam.fi/nayttelyharrastus/

Hinta 22€ / koirakko (sis. ALV 24%).

5 koirakkoa/ryhmä/tunti, järjestämme max. 5 ryhmää

Sitovat ilmoittautumiset elainpalvelukeskus@gmail.com

Anna Sydänheimon Kivaa käsittelyä – omaehtoisuus hoitotoimenpiteissä
SUNNUNTAI 6.10.19 klo 10.00-16.30

Kivaa käsittelyä -seminaari on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat saada hoitotoimenpiteistä vuorovaikutteisempia. Omaehtoisuutta lisäämällä koirista tulee halukkaampia osallistumaan hoitotoimenpiteisiin ja pakollisen pahan sijaan niistä tuleekin koiran ja omistajan yhteisiä laatuhetkiä.

Luennon aikana käymme läpi uusia tekniikoita hoitotoimenpiteisiin, joiden avulla saadaan koira aktiiviseksi toimijaksi käsiteltäessä! Käsitellään mm. miten koiralle pystyy opettamaan positiivisen vahvistamisen kautta startti- ja stoppinappulat eli miten opetetaan koira kertomaan, koska aloittaa ja koska pitää taukoa, sekä erilaisia temppuja arjen hoitotoimenpiteiden helpottamiseksi. Näiden avulla esimerkiksi harjaushetkistä tai kynsienleikkuusta tulee kiva koulutuspeli. Koira ei enää juokse karkuun nähdessään kynsisakset vaan se parhaimmillaan juokseekin innoissaan kynsisaksien luo!

Käytännön treeneissä lähdetään opettelemaan starttinappulakäytöksiä koiran kanssa. Treeneihin voi tulla sekä koirakot, joilla on ongelmia hoitotoimenpiteiden kanssa, että  koirakot, jotka haluavat oppia lisäämään omaehtoisuutta ja koiran aktiivisuutta hoitotoimenpiteisiin. Treenit järjestetään pienryhmissä (maks. 4 koiraa). Ennen treenejä osallistujat saavat kyselylomakkeet, joiden kautta kouluttaja pystyy jo kartoittamaan, mitä ja miten lähdetään treenaamaan. Treeneihin osallistujilla tulisi olla positiiviseen vahvistamiseen perustuvan kouluttamisen periaatteet hallussa.

Lisää omaehtoisuudesta voit lukea mm.täältä https://www.pawsiteam.fi/omaehtoinen-kasittely/

Kouluttajana toimii Anna Sydänheimo, joka luotsaa koirakoulu Pawsiteamia Kaarinassa. Annalla on aina ollut turkkikoiria (bichon frisé, englanninsetteri ja vanhaenglanninlammaskoiria), joten hoitotoimenpiteiden mukavuus ja koiran niistä aidosti nauttiminen on Annalle sydämen asia.
Anna on saanut omaehtoisuudesta hoitotoimenpiteissä merkittävimmin oppia Eva Bertilssonilta ja Laura Monaco Torellilta, sekä opiskellut näitä metodeja useampaan otteeseen, mm. viimeksi Co-operative care -leirillä Ruotsissa sekä opettanut omaehtoisen käsittelyn kursseja ja koulutuspäiviä eri puolilla Suomea.

Hinta:
-Luento (klo 10.00-13.00) 35€ (sis. ALV 24%), mahdollisuus jäädä katsomaan käytännön harjoituksia.
-Luento + käytännön treenit (klo 10.00-16.30) 65€ (sis. ALV 24%).

4 koirakkoa/ryhmä/tunti, järjestämme max 3 käytännön ryhmää.

Sitovat ilmoittautumiset elainpalvelukeskus@gmail.com

Ilkka Hormila – Koiran hajuaisti ja muisti
Torstaina 10.10. klo 18-22.

Ilkka Hormila tulee luennoimaan aiheista koiran hajuaisti ja muisti, mitä haju on ja kuinka se käyttäytyy, harjoitushajujen käsittely, ASTA menetelmän ja harjoituksen vaiheiden hyödyntäminen koiran hajukoulutuksessa, nuuhkutus- ja erotteluharjoittelu sekä ylläpitoharjoittelu.

Luennon lopussa varataan aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Ilkka Hormila toimi yli 40 vuotta poliisikoiranohjaajana, josta reilut 20 vuotta partiokoiranohjaajan tehtävissä sekä 18 vuotta Poliisikoiralaitoksella opettajan.

Hän jäi eläkkeelle 2015 ja edustaa nykyään omaa yritystä K9 IlMa Global Trainingia. Tällä hetkellä hän työskentelee aktiivisesti seulontakoirien  ja kipukoirien koulutuksissa sekä tutkimuksissa.

Poliiskoiranohjaajana hän toimi hajutunnistuskoirayksikössä ja sen lisäksi koulutti partio-, ruumis-, räjähde-, huume- ja palokoiranohjaajia. Sen lisäksi hän toimi koko ajan kouluttamiensa koirien kanssa monipuolisesti eri virkatehtävillä niin koti kuin ulkomaillakin.

Suomen lisäksi hän luennoin ja opettaa myös muissa Pohjoismaissa, Euroopassa, Aasiassa ja Intiassa virkakoiranohjaajia, pelastuskoiranohjaajia ja tavallisia koiranomistajia.

Hän on toinen keväällä 2019 julkaistun Tunnistusetsintäkoirat kirjan kirjoittajista.  

Luennon hinta 38€/hlö

Sitovat ilmoittautumiset: info@elainpalvelukeskus.fi