Koirahieronta

Koirahieronta

Hei, olen hevos- ja koirahieroja Caroline Helenius. Olen työskennellyt eläinten parissa yrittäjänä reilut 10v. Ensin hevosten ja tuotantoeläimien parissa, minkä jälkeen kouluttauduin hevoshierojan ammattitutkintoon ja nyt tänä vuonna opiskelin koirahierojaksi. Kotona on ollut aina kotikoiria pihavahtina. Tällä hetkellä meillä on Keeshond. Eläinperheeseen kuuluu myös hevonen, kanoja sekä kissa.

Asiakkaitani ovat niin kotikoirat, aktiiviharrastajat, kilpakoirat, näyttelykoirat, nuoret ja vanhat koirat. Hierontani on koiralähtöistä, seuraan koiran eleitä ja etenen hieronnassa koiran ehdoilla. Käytössäni on myös lääketieteellinen 3b – luokan laserhoitolaite. Laserhoidosta on apua, esim. nivelkipuun, tulehduksiin, turvotuksiin, haavojen hoidossa.

Hyvinkään eläinpalvelukeskuksessa hieron koiria keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10-19, sekä lauantaisin klo 10-14. Hieronta kestää noin tunnin ja maksaa 39,50 euroa. Hieronnan voi maksaa käteisellä tai kortilla. Voit varata koirallesi ajan minulta sähköpostitse: koirahieroja.nadja@gmail.com. Minut löytää myös Facebookista: Hevos-ja koirahieronta N. Helenius, myös sitä kautta voi kysellä vapaita aikoja.

Tervetuloa!

Koirahieronnasta:

Koirat hyötyvät hieronnasta esim. ennaltaehkäisevänä hoitona sekä kuntoutusvaiheessa vammojen jälkeen, rakenteellisissa tai nivelongelmaisissa tapauksissa. Koiran hieronnan tarve voi tulla ilmi esim. haluttomuutena hyppäämään tai liikkumaan kuten aikaisemmin, liikkuminen muuttuu, ärtyisyytenä, käyttäytymisen muutoksena, raajojen jatkuvana nuolemisena.

Koirahieronta vaikuttaa mm. kehon aineenvaihduntaan ja siten auttaa vähentämään lihaskireyksiä. Lihasten elastisuus, koordinaatio sekä palautuminen paranee. Hieronta vaikuttaa usein myös mielialaan positiivisesti.

Koiran tulisi välttää rankkaa liikuntaa vähintään 2 tuntia ennen hierontaa. Koira on hyvä käyttää tarpeillaan ennen hierontaa. Koiralle kannattaa ottaa oma alusta mukaan.

Hieronnan jälkeen on hyvä tarjota koiralle vettä ja käyttää se tarpeillaan, sekä huolehtia että lihakset eivät kylmety. Loppupäivä ja mielellään seuraavakin päivä tulee ottaa rennosti. Koiraa ei hierota jos sillä on juoksu, valeraskaus, kuumetta, infektio, tai koira on tiine. Eläinlääkärin luvalla voidaan hieroa sydänvikainen tai epilepsiasta kärsivä koira.