Muistutus asiakkaillemme

Muistutus asiakkaillemme

Norjassa on esiintynyt useita yllättäviä koirakuolemia, missä oireena on ollut raju veriripuli.
Eläinpalvelukeskuksella seuraamme tiiviisti tutkimusten etenemistä Norjassa sekä Ruokaviraston tiedotuskanavia. Tällä hetkellä Ruokaviraston mukaan Suomessa ei ole veriripuliepidemiaa, mikä vaatisi koirakouluilta järeitä toimenpiteitä. Me eläintenkouluttajat ympäri Suomen käymme myös keskustelua ja seuraamme tilannetta omissa kanavissamme.

Haluamme muistuttaa teitä, että ottaisitte koirillenne omat juomakupit sekä välttämään koirien kuonokosketuksia. Muistattehan, että sairastunut koira saa tulla treenaamaan vasta kun koira on ollut oireeton kaksi viikkoa. Myös sairastuneen koiran kanssa samassa taloudessa asuvat koirat saa treenata vasta kun sairas koira on ollut kaksi viikkoa oireeton.

Eläinpalvelukeskus on päättänyt pitää taukoa pentuleikkiksistä kunnes tiedämme enemmän Norjan tapauksista.

Veriripulisairauksissa oirekuva on olllut äkillinen ja nopeasti etenevä. Mikäli koira alkaa ripuloimaan tai oksentamaan verta ja/tai sen yleisvointi heikkenee nopeasti, tulee ottaa yhteyttä lähimpään eläinlääkäriin välittömästi.