Ajankohtaista

Ajankohtaista

Uncategorized

Rally-toko möllikisat Hyvinkään eläinpalvelukeskuksella 28.12.2019

Luokat: Mölli-MES, Mölli-VOI, Mölli-AVO, Mölli-ALO, NakkiMölli-ALO (nakkimöllissä voi palkata radalla)

Kisat alkaa klo 11 Mestari-luokan rataan tutustumisella, sitten luokat jatkuu järjestyksessä VOI- AVO- ALO- Nakki ALO. Tarkemmat aikataulut ilmoitetaan ilmoittautumisen päätyttyä, kun tiedämme koirakkomäärän/ luokka. Noudatamme kennelliiton rokotusmääräyksiä.

Kaikista luokista saa kirjallisen arvostelun, voit ilmoittautua myös useampaan luokkaan. Jokaisesta luokasta palkitaan kolme parasta ja lisäksi jaetaan tuomarinpalkinto.  Koirakkomäärä koko kisoihin on 60 koirakkoa.

Tuomarina kaikissa luokissa rally-tokon ylituomari Hannele Pirttimaa.

Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset osoitteeseen marika@elainpalvelukeskus.fi  8.12.2019 mennessä. Ilmoita luokka, koiran rotu ja nimi sekä ohjaajan nimi. Saat paluuviestinä maksuohjeet, maksettuasi osallistumisen varmistat paikkasi kisassa.

Kaikki luokat 11€ / startti

Tapahtumassa mukana:

Uncategorized

JARI KANTOLUOTO: Hyvä paha viretila

Luento: To 28.11.2019 klo 18-21

Käytännönharjoitukset: Pe 29.11.2019 klo 18-21

 Koiran viretilaa tarkastellaan yleensä siitä näkökulmasta, että onko sitä liikaa tai liian vähän ja kuinka ohjaaja voi säädellä viretilan määrää. Määrän lisäksi Jari Kantoluoto tuo uusimmalla luennollaan viretilan tarkasteluun myös sen laadun.

 Koira voi olla innostunut ja hyvällä tavalla korkeassa vireessä, tai se voi olla ei-toivotulla tavalla turhautunut tai stressaantunut korkeassa vireessä. Ongelmana voi olla myös se, että koira suuntaa korkean vireen väärään kohteeseen ohjaajaan päin keskittyneen työskentelyn sijaan.

Viretilan määrään ja laatuun vaikuttavat sekä koiran sisäiset tekijät että ulkoiset ärsykkeet. Luennolla tarkastellaan mitä nämä eri tekijät ovat ja pohditaan keinoja muuttaa viretila sellaiseksi, että koira toimii tilanteen kannalta optimaalisessa viretilassa ja suuntaa vireen haluttuun käytökseen.

 Luento sopii kaikkien lajien harrastajille ja luennolta saa eväitä myös arjen haasteellisten tilanteiden hallintaan.

Hyvä paha viretila luentoon pohjautuvat käytännönkoulutukset, missä keskitytään oikeanlaiseen viretilaan koulutuksessa. Käytännöntreeneihin on 9 koirakkopaikkaa ja jokaisella koirakolla treeni-aikaa 20min. Lisäksi perjantain käytännöntreeneihin voi osallistua myös kuuntelupaikalle.

Jari Kantoluoto – esittely Harrastukset: Palveluskoiraurheilu – suojelu Kouluttanut 4 saksanpaimenkoiraa IPO3 luokkaan arvokisatasolle SM tai MM-tasolle. Saksanpaimenkoiraliiton pätevöimä maalimies vuodesta 2004. Saksanpaimenkoiraliiton maalimieskouluttaja 8 vuoden ajan. Saksanpaimenkoirien ominaisuusarvioija Eläintenkouluttaja (AT) Luentoja ja koulutusta ympäri Suomea ja ulkomailla mm Virossa, Tanskassa ja Latviassa kaikkien harrastuslajien harrastajille mm. agilitystä, tokosta ja koiratanssista suojeluun ja metsästyslajeihin. Lisäksi kolutusta ja koulutusyhteistyötä poliisikoira-, rajakoira- ja sotilaskoiraohjaajien kanssa mm. Poliisikoirakoulun peruskurssien kouluttajana ja suojelukouluttajana. Koulutus perustuu oppimisteorioihin, tieteeseen ja omaan kokemukseen. Erityisosaaminen viretilan, motivaation ja stressin kouluttamisesta ja niiden hyödyntämisessä mm. tottelevaisuuden ja korkeisiin motivaatioihin perustuvan hallinnan rakentamisessa.

Hinnat

-Luento+ käyntäntö 79€/koirakko

-luento+ kuuntelupaikka käytännönharjoituksiin 58€/hlö

-Luento 39€/hlö

Ajankohtaista

Match show

Järjestämme Presa canario Finland ry:n kanssa mätsärin 24.11.2019

Mahtava hetki harjoitella vielä ennen suurta Helsinki Winner 2019 näyttelyä!

Ilmoittautuminen klo 11.00-12.00
Kehät alkavat klo 12.00
Osallistumismaksu 10€
Rescuekehän tuotto menee lyhentämättömänä koiratarha Tail Torroxille.

Luokat
Isot aikuiset
Isot pennut (alle 1v)
Pienet aikuiset
Pienet pennut (alle 1v)
Lapsi&koira alle 10 v
Junior handler 10-17 v
Rescue
Lapsi & koira
Veteraani (8v.)

Rescuekehässä annamme rauhassa koirien totutella tilanteeseen, eikä tuomarin ole pakko käsitellä koiraa, vaan ymmärtää antaa koiralle sen tarvitseman tilan ja ajan. Rescuekehä tuomaroidaan viimeisenä kehänä.

Tuomarit ilmoitamme myöhemmin.

Noudatamme SKL:n rokotusmääräyksiä, varauduthan esittämään rokotustodistuksen!

Paikalla buffa josta saa herkkuja, kahvia ja muita virvokkeita.

Tervetuloa mukaan!

Ajankohtaista

Tiedote asiakkaillemme

Ruokavirasto on perunut koirien tuontia Norjasta koskevan suosituksensa 25.9.2019.
Norjan viranomaisten mukaan sairastapausten määrä on laskussa. Tutkimuksissa on poissuljettu useita tunnettuja taudinaiheuttajia ja toistaiseksi yhteistä taudinaiheuttajaa ei ole löytynyt. Taustakyselyiden saamien tietojen mukaan tautia ei pidetä kovin tarttuvana koirasta toiseen.
Suomessa ei ole todettu vastaavanlaista sairaustapausten keskittymää.

Näin ollen eläinpalvelukeskuksella jatkamme pentuleikkisten pitämistä ja ensimmäiset leikkikset pidetään 6.10.
Tervetuloa!

Ajankohtaista

Muistutus asiakkaillemme

Norjassa on esiintynyt useita yllättäviä koirakuolemia, missä oireena on ollut raju veriripuli.
Eläinpalvelukeskuksella seuraamme tiiviisti tutkimusten etenemistä Norjassa sekä Ruokaviraston tiedotuskanavia. Tällä hetkellä Ruokaviraston mukaan Suomessa ei ole veriripuliepidemiaa, mikä vaatisi koirakouluilta järeitä toimenpiteitä. Me eläintenkouluttajat ympäri Suomen käymme myös keskustelua ja seuraamme tilannetta omissa kanavissamme.

Haluamme muistuttaa teitä, että ottaisitte koirillenne omat juomakupit sekä välttämään koirien kuonokosketuksia. Muistattehan, että sairastunut koira saa tulla treenaamaan vasta kun koira on ollut oireeton kaksi viikkoa. Myös sairastuneen koiran kanssa samassa taloudessa asuvat koirat saa treenata vasta kun sairas koira on ollut kaksi viikkoa oireeton.

Eläinpalvelukeskus on päättänyt pitää taukoa pentuleikkiksistä kunnes tiedämme enemmän Norjan tapauksista.

Veriripulisairauksissa oirekuva on olllut äkillinen ja nopeasti etenevä. Mikäli koira alkaa ripuloimaan tai oksentamaan verta ja/tai sen yleisvointi heikkenee nopeasti, tulee ottaa yhteyttä lähimpään eläinlääkäriin välittömästi.

Ajankohtaista

Uusien tilojen avajaiset

Hyvinkään eläinpalvelukeskuksen uusien tilojen avajaiset 8.9.2019

Eläinpalvelukeskus on muuttanut uusiin tiloihin Sahanmäkeen osoitteeseen Lyijykatu 8. Uusista tiloistamme löytyy hieno 800m2 koulutustila keinonurmimatolla, n. 100m2 pentukoulutustila sekä pienimuotoinen myymälä. Kurssivalikoimamme laajenee uusien isompien koulutustilojemme myötä ja lisäksi koirahierojamme on säännöllisesti muutamana päivänä viikossa paikalla.

Avajaispäivänä on mahdollisuus osallistua erilaisiin koulutustunteihin tutustumishintaan 10€ (norm. 18€). Pentuleikkiksen hinta 5€.

Koko päivän ajan kahvitarjoilu sekä myymälämme on auki. Minipossu Putti (elokuvasta Onneli, Anneli ja nukutuskello) on myös tavattavissa n. klo 14-15.

Koulutustuntien aikataulut:

klo 10:00-10:45 Arkitottistunti 
Soveltuu kaikenikäisille koirille. Harjoittelemme arjessa tarvittavia asioita. Tunnille mahtuu 5 koiraa.

klo 11:00-11:45 Tempputunti 
Soveltuu kaikenikäisille koirille. Harjoittelemme jonkin tempun tekemistä, toiveita otamme mielellämme vastaan tunnin alussa jos on jokin erityinen temppu mielessä. Tunnille mahtuu 5 koiraa.

klo 12:00-13:45 Pentujen leikkikoulut 10vk-5kk ikäisille pennuille (yhden leikkikoulun kesto 45min.). Jaamme pennut ryhmiin ilmoittautumisten perusteella, joko klo 12 tai klo 13 alkavaan ryhmään koon ja iän mukaan. Yhdelle tunnille mahtuu 5-8 koiraa.

klo 12:00-12:45 Aktivointitunti
soveltuu kaikenikäisille koirille. Tunnilla tehdään yksinkertaisia aktivointi- ja virikkeistämisharjoituksia, mitä voi myöhemmin soveltaa kotona. Tunnille mahtuu 5 koiraa.

klo 13:00-13:45 Tutustu agilityyn
Tunnilla pääset kokeilemaan hyppyesteitä, A-estettä, keppejä ja putkea. Lajin pariin opastavat HSKK:n agilityohjaajat. Yhdelle tunnille mahtuu 8 koiraa.

klo 14:00-14:45 Tutustu agilityyn
Tunnilla pääset kokeilemaan hyppyesteitä, A-estettä, keppejä ja putkea. Lajin pariin opastavat HSKK:n agilityohjaajat. Yhdelle tunnille mahtuu 8 koiraa.

klo 15:00-15:45 Rally-toko
Tunti soveltuu alokasluokan kyltit osaaville koirakoille, tunnilla suoritetaan alokasluokan rataa. Tunnille mahtuu 5 koiraa.

klo 16:00-16:45 Näyttelytreenit
Tunti soveltuu näyttelystä kiinnostuneille. Tunnin ohjaajana on HSKK:n näyttelyohjaaja. Tunnille otetaan 10 koiraa.

Ilmoittautumiset tunneille tapahtuu sähköpostitse elainpalvelukeskus@gmail.com. Paikkoja tunneille rajoitetusti, varaathan paikkasi pian!

Tunnit maksetaan paikanpäällä käteisellä tai kortilla. Tulethan ajoissa paikalle, jotta ehdit ulkoiluttaa koirasi ennen treenejä ja maksaa osallistumisesi.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

Hyvinkään eläinpalvelukeskus Oy

Marika ja Minna

Ajankohtaista

Carolinen hierontapalvelut jatkuvat.

Iloisia uutisia koirahieronta-asiakkaillemme! Hevos- ja koirahieroja Caroline Helenius on kevään ja kesän aikana käynyt hieromassa koiria tiloissamme. Olemme saaneet asiakkailtamme paljon positiivista palautetta Carolinen ammattitaidosta, joten halusimme ehdottomasti jatkaa hyvin alkanutta yhteistyötämme. Caroline tulee siis hieromaan koiria myös uusiin tiloihimme. Pyrkimyksenä on, että hieronta-aikoja olisi syksyllä enemmän tarjolla.

Ajankohtaista

Palvelumme laajenevat syksyllä!

Avaamme 2.9.2019 uudet, isommat koulutustilat Hyvinkään Sahanmäkeen.

Uusissa tiloissa asiakkaidemme käytössä on 800m2 kenttä, jossa on laadukas, erityisesti agilityyn soveltuva Saltexin keinonurmi. Kenttä on jaettu kahteen osaan, 500m2 ja 300m2, joista isommassa sijaitsevat agilityesteet. Tarvittaessa kentät ovat yhdistettävissä yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, joka soveltuu esim. agilitykisojen järjestämiseen.

Lisäksi uusista tiloista löytyy myös pieni vajaa 100m2 koulutustila sekä myymälätila, jonka myötä valikoimamme laajenee.

Uusissa tiloissa teemme yhteistyötä Hyvinkään seudun Kennelkerhon kanssa, mitä odotammekin innolla.

Muuton ja uuden hallin remontin vuoksi Rääkänkadulla sijaitseva halli suljetaan 31.7 ja elokuussa pidämme koulutukset ulkokentällä.

Uudet tilat sijaitsevat osoitteessa Tinakatu 10, käynti halliin on Lyijykadun puolelta.

Uuden, isomman hallin myötä pystymme palvelemaan teistä entistä paremmin ja monipuolisemmin. Otammekin mielellämme vastaan kurssitoiveita syksylle!